Torte with Corn & Hearts of Palm (Torta com Milho & Palmito)

7:32:00 PM

I love making savory tortes, this one you can get creative and add any vegetables that you love for a very satisfying meal. Take a look:

Eu amo fazer tortas salgadas, você pode ser bem criativo e adicionar qualquer vegetal ou legume que você gosta para uma boa refeição. Dê uma olhada:


Recipe adapted from here

Ingredients:
For batter
4 cups flour
3 cups water
1/2 cup oil (vegetable or canola)
3 teaspoons of baking powder
Salt, black pepper and oregano to taste

For filling
1 tablespoon olive oil
1 yellow onion, diced
2 cups of frozen kernel corn, thawed
1 (14 oz.) can of hearts of palm, drained and sliced
1/2 tablespoon ground cumin
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon black pepper
Handful of chopped parsley and green onions

Directions:
For filling: In a large skillet, heat olive oil over high/medium heat. Add diced onions and sauté until translucent. Add corn, ground cumin, salt and black pepper and sauté for a couple more minutes. Add sliced hearts of palm and chopped herbs and mix to combine well. Remove from heat and let it cool slightly. For batter: In a blender, combine all the ingredients and beat until smooth. To assemble: Pour half the batter into a greased 9"x13" baking dish, add the filling on top of the batter, then pour the remaining batter to cover the filling completely. Bake in a pre heat oven at 350F degrees for 45-50 minutes. Serve hot or at room temperature. Enjoy!

Receita adaptada daqui
Ingredientes:
Para massa
4 xícaras de farinha de trigo
3 xícaras de água
1/2 xícara de óleo (vegetal ou canola)
3 colheres de chá de fermento em pó
Sal, pimenta preta e orégano a gosto

Para recheio
1 colher de sopa de azeite de oliva
1 cebola, cortada em cubinhos
2 xícaras de milho congelados, descongelados
1 lata de palmito, escorrido e fatiados
1/2 colher de sopa de cominho em pó
1/4 colher de chá de sal
1/4 colher de chá de pimenta preta
Punhado de salsinha e cebolinha picadas

Modo de preparo:
Para recheio: Em uma frigideira grande, aqueça o azeite em fogo alto/médio. Adicione a cebolae refogue até ficar translúcida. Adicione o milho, cominho, sal e pimenta preta e refogue por mais alguns minutos. Adicione palmito, salsinha e cebolinha e misture bem. Retire do fogo e deixe esfriar. Para a massa: Em um liquidificador, misture todos os ingredientes e bata até ficar homogêneo. Para montar: Despeje metade da massa em uma assadeira untada, adicione o recheio em cima da massa, em seguida, despeje o restante da massa para cobrir o recheio completamente. Asse em forno pré aquecido a 180C graus por 45-50 minutos. Sirva quente ou em temperatura ambiente. Aproveite!

You Might Also Like

0 comments

Subscribe